Μήνας ενημέρωσης για τη σημασία της προληπτικής παιδιατρικής

Συντάχθηκε από Ανδρέας Μπαγουλής

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/minas-enimerosis-gia-ti-simasia-tis-proliptikis-paidiatrikis?fbclid=IwAR1mFqAplVy2GNqe3z15pTnedejM4OB0ztGSznXM9Lqp5pcq86cPeuZ26b0

Nοέμβριος: Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της προληπτικής παιδιατρικής

Σημείο αναφοράς για την προληπτική παιδιατρική ο Νοέμβριος στο εξής, αφού από φέτος καθιερώνεται ως ο μήνας που θα ενημερώνει και θα ευαισθητοποιεί την κυπριακή κοινωνία για τα ανιχνευτικά προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου”.

Τα πιο πάνω ανέφερε η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου, κα. Φωτεινή Τσιρίδου στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου. Η κα. Τσιρίδου μαζί με τον Πρόεδρο του Κέντρου, Δρ. Αργύρη Αργυρίου, πλαισιωμένοι από το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου, έχοντας ως σταθμό το 2020, εξήγγειλαν τον μήνα Νοέμβριο ως τον μήνα ενημέρωσης των ανιχνευτικών προγραμμάτων του.

Κατά τη διάσκεψη ο Δρ. Αργυρίου και η κα. Τσιρίδου έκαναν εκτενή αναφορά στην αποστολή του Κέντρου αλλά και στα ανιχνευτικά προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν στην κυπριακή κοινωνία.

Αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει στην κυπριακή κοινωνία υψηλής ποιότητας ανιχνευτικά προγράμματα, ώστε τα παιδιά να έχουν όσο το δυνατό καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους. Συγκεκριμένα, το Κέντρο παρέχει αφιλοκερδώς σε όλες τις εγκύους μητέρες και νεογνά τα εξής προγράμματα:

Το Πρόγραμμα Προγεννητικού Ελέγχου, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση χρωμοσωμικών ανωμαλιών και προσφέρεται σε όλες τις έγκυες γυναίκες στο πρώτο τρίμηνο της κύησης
Το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών, που στοχεύει στην έγκαιρη διάγνωση ανωμαλιών του μεταβολισμού στα νεογέννητα
Το Ανιχνευτικό Πρόγραμμα Ακοής Νεογνών, που στόχος του είναι η έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση της συγγενούς βαρηκοΐας δηλαδή βαρηκοΐας που υπάρχει σε ένα νεογνό στη γέννηση του
 

Η κα. Τσιρίδου, σημείωσε ακόμα “ότι το Κέντρο αποτελεί ένα success story που αποτελεί έναν σταθερό πυλώνα προσφοράς και βοήθειας στην κυπριακή κοινωνία. Για περισσότερα από 30 χρόνια στέκεται δίπλα στους γονείς, τα νεογνά και τα παιδιά, με δωρεάν υπηρεσίες για όλους ανεξαιρέτως”. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Κέντρο με τη στενή συνεργασία του Υπουργείο Υγείας και του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής, προωθεί την επέκταση του Προγράμματος Προληπτικού Ελέγχου Νεογνών για κάλυψη περισσοτέρων νοσημάτων.

Στη συνέχεια ο Δρ. Αργυρίου ευχαρίστησε με τη σειρά του την Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ του Συμβουλίου του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου για την πολύτιμη προσφορά τους και την πρωτοβουλία να αναλάβουν την όλη ενημέρωση για τα προγράμματα του Κέντρου.

Κατά τον μήνα Νοέμβριο έχουν προγραμματιστεί διάφορες ενέργειες για την διαφώτιση του κοινού για τη δράση και τα προγράμματα του Κέντρου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, μέσα στα πλαίσια του δυνατού και με βάση τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας (Πληροφορίες www.cpp.org.cy και Facebook Page: Center for Preventive Paediatrics Cyprus / Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής)

Ο μήνας για την προληπτική παιδιατρική τελεί υπό την αιγίδα της ΑΕ του Προέδρου της Δημοκρατίας, κου Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης την όλη προσπάθεια του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου και του ίδιου του Κέντρου στηρίζουν ανέκαθεν ως θεσμικοί χορηγοί το Υπουργείο Υγείας και η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Επιπλέον, στηρίζουν ο Δήμος Λευκωσίας, ο Δήμος Λεμεσού, η ΚΟΠ, η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου και η Αρχή Λιμένων. Υποστηρικτές για τις ενέργειες του μήνα είναι οι εταιρείες: Butterfly Foundation, Frezyderm – Babyline, Mustella, Medochemie, Nutricia, PwC, PhilAndreou, InspiredFamilyFun και Υπεραγορές Alpha Mega. Χορηγοί επικοινωνίας: O Φιλελεύθερος και ο ραδιοσταθμός Active. Τηλεοπτικός χορηγός: Alpha Κύπρου. Διαδικτυακός χορηγός: MC Media, Υποστηρικτής επικοινωνίας: Κανάλι 6

Για να στηρίξετε το έργο του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής “Αμερίκος Αργυρίου” και να βοηθήσετε να συνεχίσει να προσφέρει στην κοινωνία και να προάγει την υγεία, μπορείτε κάνετε την εισφορά σας με κατάθεση μέσω της Τράπεζας Κύπρου (Αρ. Λογαριασμού 0343-11-037058) ή ηλεκτρονικά στην JCC PAYMENTS SYSTEMS.

Περισσότερα στο: https://www.alphanews.live/cyprus/minas-enimerosis-gia-ti-simasia-tis-proliptikis-paidiatrikis?fbclid=IwAR1mFqAplVy2GNqe3z15pTnedejM4OB0ztGSznXM9Lqp5pcq86cPeuZ26b0

Facebook
Twitter
LinkedIn