Δήλωση Βουλευτριας Φωτεινής Τσιρίδου για τον περί εγγραφής Μάγειρων και Ζαχαροπλαστών Νόμο 2022

Η 20η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως η επαγγελματική γιορτή των αρχιμαγείρων από το 2004 με πρωτοβουλία της παγκόσμιας ένωσης των Συλλόγων αρχιμαγείρων (WACS).

Η χώρα μας είναι γνωστή παγκοσμίως για την πλούσια μεσογειακή και όχι μόνο κουζίνα της, η οποία έχει πρωταρχικό ρόλο στον τομέα του τουρισμού. Στόχος μας η προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στη χώρα με πρωτοβουλίες και αναβάθμιση του των υπηρεσιών και του προϊόντος που προσφέρουμε.

Ο ΔΗΣΥ, με τη στήριξη του Προέδρου Αβέρωφ Νεοφύτου, έμπρακτα σήμερα τιμά τη μέρα αυτή με κατάθεση πρότασης νόμου. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η περαιτέρω προαγωγή της γαστρονομικής τέχνης στην Κυπριακή Δημοκρατία και του επιπέδου αυτής. 

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου που μόλις κατέθεσα, με την άδεια της Πρόεδρου της Βουλής και την οποία ευχαριστούμε, δίνει την ευκαιρία σε άτομα που καταπιάνονται με την εν λόγω τέχνη σε επαγγελματικό επίπεδο εάν το επιθυμούν να εξελιχθούν μέσα από σχετικά σεμινάρια και εξετάσεις και να εγγραφούν σε συγκεκριμένο μητρώο που θα τους αναγνωρίζει ως εγγεγραμμένους μάγειρες και εγγεγραμμένους ζαχαροπλάστες.

Επιπρόσθετα, οι εγγεγραμμένοι μάγειρες και οι εγγεγραμμένοι ζαχαροπλάστες θα εκπροσωπούνται σε Σώμα που πρώτιστο μέλημα θα έχει την προαγωγή των δικαιωμάτων των μελών του αλλά και της γαστρονομικής τέχνης στη Δημοκρατία.

Τονίζεται ότι η πρόταση νόμου σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου, είτε είναι γραμμένο στο μητρώο είτε όχι, να ασχοληθεί επαγγελματικά με το χώρο της γαστρονομίας και να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Facebook
Twitter
LinkedIn