Εις μνήμη των Αγνοουμένων

Ήταν ιδιαίτερη η τιμή να εκφωνήσω τον επιμνημόσυνο λόγο σε μια ηρωοτόκο κοινότητα όπως τα Αγρίδια, με τη μεγάλη προσφορά σε όλους τους αγώνες του λαού μας για την ελευθερία, την ιστορία και την αξιοπρέπειά του. 

Ο Κώστας Βαλανίδης, του Ιωάννη και της Ευτυχίας, του οποίου τελέσαμε σήμερα το μνημόσυνο μετά την ανεύρεση και ταυτοποίηση των οστών του, αφού περιλαμβανόταν για 39 χρόνια στον θλιβερό κατάλογο των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974, δίκαια θα μνημονεύεται για πάντα ως ένας αγνός και φλογερός πατριώτης που με τον ηρωισμό που επέδειξε μαχόμενος κατά των τούρκων εισβολέων στο νησί μας, αποτελεί πηγή έμπνευσης και αγωνιστικότητας για όλους μας. 

Ας δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις ενωμένοι, κάτω από τον ίδιο εθνικό στόχο, να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μια Κύπρο ακέραιη, απελευθερωμένη και ενωμένη. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να είμαστε ισχυροί. 

Σε ένα παγκόσμιο γίγνεσθαι που όλα αλλάζουν συνεχώς, ισχυρός είσαι μόνο όταν έχεις ενιαία φωνή, όταν είσαι μονιασμένος, όταν έχεις πρόγραμμα, υπομονή και επιμονή. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η χώρα μας. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να έχει το πολιτικό σύστημα. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να ζητά η κοινωνία από τους αντιπροσώπους της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να μεταδώσουμε ως αξίες στα παιδιά μας.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn