Ιστορικό επίτευγμα η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς

Η ίδρυση της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς είναι ιστορικό επίτευγμα. Η υπερψήφισή της από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών ενισχύει την προοπτική της και αποτελεί μια πολιτική παρακαταθήκη αυτής της Βουλής.

Η απόδοση προτεραιότητας σε  μια χώρα όπως η Κύπρος που αντιμετωπίζει και αυτή το πρόβλημα της διαφθοράς δε θα μπορούσε να περιοριζόταν στην καταστολή, αλλά έπρεπε να επεκτείνεται σε μια ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα έδιδε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη.

Για το λόγο αυτό η Αρχή έχει διπλό ρόλο, από τη μία ασχολείται με ζητήματα πρόληψης, συντονισμού και εκπαίδευσης σε σχέση με πράξεις διαφθοράς και από την άλλη με την εξέταση και αξιολόγηση καταγγελιών/παραπόνων για πράξεις διαφθοράς.

Επιτέλους γίνεται πράξη αυτό που εδώ και χρόνια ζητούν τόσο οι πολίτες όσο και το πολιτικό σύστημα. Ήταν προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ συγκεκριμένα και νιώθω περήφανη που φέραμε αυτό το αποτέλεσμα μετά από αναβολές και δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Με την υπερψήφιση και των άλλων δυο νομοσχεδίων για την προστασία των πληροφοριοδοτών αλλά και για τη Διαφάνεια στις Διαδικασίες Λήψης Δημόσιων Αποφάσεων είναι η πρώτη φορά που έχουμε ένα τόσο θωρακισμένο θεσμικό πλαίσιο ώστε να κλείσουμε την εθνική μας πληγή.

Με φρέσκα μυαλά και νέες ιδέες αλλάζουμε την Κύπρο.

Για να δείτε όλη τη συνέντευξη, πατήστε εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn