Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να είμαι ομιλήτρια στον εορτασμό για τις εθνικές μας επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955.

Ήταν μεγάλη χαρά και τιμή για μένα να είμαι ομιλήτρια στον εορτασμό για τις εθνικές μας επετείους της 25ης Μαρτίου 1821 και της 1ης Απριλίου 1955 που οργάνωσε το Σωματείο Διγενής Ακρίτας Ύψωνα και να αποτίνουμε φόρο τιμής στους ήρωες και τους ελευθερωτές του ελληνισμού.

Εδώ και αιώνες, οι Έλληνες διεκδίκησαν και έγιναν από υπόδουλοι ελεύθεροι. Και από υπήκοοι, πολίτες. Συγκρότησαν Έθνος. Και ίδρυσαν κράτος Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης. Αυτές τις μεγάλες αξίες καλούμαστε να δικαιώσουμε, στις μέρες μας, με ένα νέο περιεχόμενο, αυτό της αμοιβαίας ευθύνης. Γιατί μόνο οι ενωμένοι λαοί μπορούν να ξεπερνούν τις δυσκολίες.

Πριν λίγες ημέρες η Ελλάδα γιόρτασε τα 203 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και σήμερα η Κύπρος γιορτάζει τα 69 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Δύο επέτειοι που βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους, δύο επέτειοι που μας φέρνουν πιο κοντά για να γιορτάσουμε τους αγώνες του ελληνισμού μας, δύο επέτειοι με διαφορετικά προτάγματα και διακυβεύματα αλλά το ίδιο κοινό πάθος των αγωνιστών για την ελευθερία.

Σήμερα, 69 χρόνια μετά, εμείς όχι μόνο τιμούμε τους ήρωές μας αλλά ανανεώνουμε και τον δικό μας όρκο να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη και μονιασμένη.

Facebook
Twitter
LinkedIn