Στο 17ο Παγκύπριο Συνέδριο, κατέθεσα το όραμά μου για τον ΔΗΣΥ του μέλλοντος

Στο 17ο Παγκύπριο Συνέδριο και στα πλαίσια της ανανέωσης και της νέας σελίδας που γράφουμε στον Δημοκρατικό Συναγερμό, κατέθεσα το όραμά μου για τον ΔΗΣΥ του μέλλοντος που αποτελείται από πέντε άξονες:  

  • Ένα κόμμα που από τη μία πατάει στην ορμή της νέας γενιάς κι από την άλλη έχει τα πόδια του στα στιβαρά θεμέλια των παραδοσιακών ψηφοφόρων του που το στηρίζουν για δεκαετίες ολόκληρες.  
  • Ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα που χωρά από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι την παραδοσιακή δεξιά. Ένας σοβαρός ΔΗΣΥ χωρά όλους τους δημοκράτες και αποτελεί εγγύηση ότι η παράταξή μας δεν θα μετατραπεί σε άντρο λαϊκισμού και μισαλλοδοξίας.  
  • Ένα κόμμα που δίνει ίσες ευκαιρίες στα μέλη του. Η αξιοκρατική παρουσία των μελών μας πρέπει να λειτουργεί ως πρότυπο και για τα υπόλοιπα κόμματα στην Κύπρο.  
  • Ένα ψηφιακό κόμμα που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και τις εντάσσει αποτελεσματικά στη λειτουργία του ώστε να αναβαθμίσει την ποιότητα του έργου του και την εμπειρία των στελεχών του. Ένα κόμμα που λειτουργεί με όρους τεχνολογίας, με ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα, με ψηφιακές συναντήσεις και που προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία στα μέλη του. Ένα κόμμα με εφαρμογές για το κινητό, ψηφιακές ακαδημίες και διαφανή έλεγχο της κυβερνητικής εξουσίας αλλά και των δημόσιων υπηρεσιών. 
  • Ένα κόμμα που έρχεται από το μέλλον για να δώσει λύσεις στο παρόν.  

Όλο αυτό το διάστημα που γυρίζω ανά την Κύπρο και συνομιλώ με φίλους και μέλη του κόμματός μας βλέπω ένα άσβεστο πάθος παρά τα όσα έγιναν πρόσφατα και μας πίκραναν. 

Αυτό το πάθος, αυτήν την αγάπη, αυτήν την ελπίδα στην παράταξη δεν έχουμε δικαίωμα να την προδώσουμε βουλιάζοντας στην εσωστρέφεια. 

Οφειλουμε να ανταποκριθούμε με σχέδιο, με σκληρή δουλειά, με αξιοπιστία, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Ωστε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες των συμπολιτών μας που προσβλεπουν σε έναν δυνατό συναγερμό για ενα καλύτερο αυριο. 

Facebook
Twitter
LinkedIn