Ανακοίνωση – Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής

Εγκαινιάζουμε τις Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής με την παρουσίαση των πρώτων συντονιστών που έχουν αναλάβει συγκεκριμένους τομείς.

Φωτεινή Τσιρίδου – Fotini Tsiridou | Συντονίστρια Ομάδας Δημόσιων Οργανισμών

Η Φωτεινή είναι πτυχιούχος Νομικής από το City University του Λονδίνου με Άριστα (LLB/First Class Honours) και με διάκριση για καλύτερη επίδοση τελειόφοιτου Νομικής. Κατέχει επαγγελματικό τίτλο Barrister-at-Law από το Inns of Court School of Law του Λονδίνου, ως μέλος του Middle Temple της Αγγλίας και μεταπτυχιακό τίτλο Master of Lawsστο Ναυτικό Δίκαιο με Άριστα (LLM/Distinction) από το University College London (UCL).

Από το 2003 ασκεί δικηγορία και έκτοτε είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λεμεσού. Είναι Διοικητική Σύμβουλος και μέτοχος στο δικηγορικό οίκο Κώστας Τσιρίδης & Σία Δ.Ε.Π.Ε. Από το 2005 είναι μέλος του Πιστοποιημένου Ινστιτούτου Διαιτητών Αγγλίας (Member of the Chartered Institute of Arbitrators/MCIArb).

Η εξειδίκευση (TBC) της επικεντρώνεται στο αστικό και διοικητικό δίκαιο, στο δίκαιο των συμβάσεων και στις διαιτησίες. Επίσης, ενεργεί ως νομική σύμβουλος σε εμπορικές συναλλαγές τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου από το 2016 μέχρι και το τέλος του 2018, ενώ συμμετείχε, μεταξύ άλλων επιτροπών, και στην Επιτροπή Εμπορικοποίησης, στο πλαίσιο στρατηγικού σχεδιασμού για το λιμάνι Λεμεσού. Τον Δεκέμβριο του 2018 ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου, θέση την οποία κατέχει μέχρι και σήμερα.

Σήμερα είναι Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, θέση που κατέχει από το 2015.

Η Φωτεινή είναι παντρεμένη με τον Αλέξη Παπαδόπουλο με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, την Παυλίνα και τον Αντρέα.

➡️ Δες όλες τις ομάδες παραγωγής πολιτικής και δήλωσε συμμετοχή στο https://www.disy.org.cy/omadadisy

Facebook
Twitter
LinkedIn