Δήλωση Βουλεύτριας και Αν. Εκπροσώπου Τύπου κ. Φωτεινής Τσιρίδου για σύστημα φωτοεπισήμανσης

Με σημερινή μου επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών αιτούμαι να οριστεί ξανά στην Επιτροπή το θέμα του συστήματος φωτοεπισήμανσης και γενικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν με την εφαρμογή του. Παρά τις δημόσιες δεσμεύσεις και επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργείου, το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί. Φαίνεται και επαναλαμβάνουμε ότι ο υπέρμετρα αυστηρός τρόπος εφαρμογής αυτού του συστήματος και τα διάφορα τεχνικά του προβλήματα, έχουν προκαλέσει αδικίες και επιβολή προστίμων που παραβιάζουν την αρχή της αναλογικότητας.

Εμείς ως Δημοκρατικός Συναγερμός έχουμε πρωτοστατήσει να σωθούν ζωές στους δρόμους, να μειωθούν τα θανατηφόρα δυστυχήματα και για αυτό τον λόγο προχωρήσαμε στην εφαρμογή αυτού του συστήματος και τοποθετήθηκαν οι κάμερες. Το σύστημα όμως αυτό, όπως είπαμε, προγραμματίζεται ανάλογα και έχει σημασία πως το θέτεις σε εφαρμογή και με την εφαρμογή του φαίνεται ότι ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας έρχονται σε επαφή με αδικίες που προσκρούουν στην κοινή λογική.

Επισημαίνουμε και επαναλαμβάνουμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προσέξει τον τρόπο εφαρμογής του. Πίσω από τα μηχανήματα υπάρχουν υπεύθυνοι και αυτοί οφείλουν να βρουν τις λύσεις. Η οδική ασφάλεια για εμάς, οι αναβαθμισμένες υποδομές, η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος φωτοεπισήμανσης και η δίκαιη και αναλογική δομή των ποινών, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες για τη συνολικότερη ασφάλεια των πολιτών.

Facebook
Twitter
LinkedIn