ΔΗΣΥ: Όσο εξελισσόμαστε εμείς τόσο προοδεύει η χώρα μας

Η επόμενη σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του Δημοκρατικού Συναγερμού γράφεται ήδη. Η εκλογή της Αννίτας Δημητρίου έδωσε το στίγμα της ανανέωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με την εκλογή της υπόλοιπης ηγετικής ομάδας του κόμματος. Ένα νέο «συμβόλαιο» συνάπτεται, τόσο με τα μέλη της παράταξης, όσο και με τους πολίτες που μοιράζονται τις θέσεις μας και θα μπορούσαν να συστρατευτούν ή να επανέλθουν.

Εξάλλου ο ΔΗΣΥ πάντοτε ερχόταν από το μέλλον. Στα ιστορικά σταυροδρόμια, στα μεγάλα πολιτικά διλήμματα, ποτέ δεν μέτρησε κόστος και δεν συμβιβάστηκε με τη στασιμότητα. Στο εθνικό μας θέμα, στην οικονομία, στην Ευρώπη, ο Συναγερμός θεωρούσε αποστολή και καθήκον του να προτείνει νέες λύσεις, να διαμορφώσει τις εξελίξεις, να ανοίξει δρόμους μπροστά.
Με τη δύναμη και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών στην κομματική σκακιέρα, αποτελούμε την κινητήριο πολιτική δύναμη της χώρας. Όσο προχωρούμε, εξελισσόμαστε, παράγουμε πολιτικές, τόσο προχωρά και προοδεύει η Κύπρος μας. Και σήμερα ζούμε σε μια εποχή που αναζητά πιεστικά απαντήσεις. Για το σήμερα και το αύριο.
Για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις εύλογες προσδοκίες που δημιουργούνται, δύο είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις: πρώτον ο εκσυγχρονισμός των οργανωτικών υποδομών του κόμματος και δεύτερον το άλμα μπροστά.

Η σημερινή συγκυρία μας παρέχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να ανασυνταχθούμε διοικητικά και οργανωτικά. Να γίνουμε ένα σύγχρονο υπόδειγμα πολιτικής οργάνωσης με βάση τις νέες κοινωνικές και τεχνολογικές εξελίξεις, που λειτουργεί με ευελιξία, διαφάνεια και αλληλεπίδραση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Εμείς, τα στελέχη με ερεθίσματα από τη μάχιμη αγορά εργασίας μπορούμε να συμβάλουμε με τις εμπειρίες μας στο να ξαναβρεί το κόμμα μας την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά του.

Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναπτύξουμε τη δυναμική της ανανέωσης που φέρνει η νέα Πρόεδρος και η νέα ηγετική ομάδα. Ναι, χρειάζεται η απαραίτητη ενδοσκόπηση και αυτοκριτική. Θα ήταν τραγικό λάθος, όμως, να παγιδευτούμε στις αλληλοκατηγορίες και να μπλέξουμε στην εσωστρέφεια. Θα περιορίζαμε μόνοι μας τις ευεργετικές συνέπειες της νέας εποχής που κτίζουμε και θα ακυρώναμε αυτό το ιστορικό εγχείρημα εν τη γενέσει του. Η παρατεταμένη εσωστρέφεια θα ήταν μοιραίο λάθος στην προσπάθειά μας να γίνουμε ελκυστικοί για να εντάξουμε νέο κόσμο με τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αξίες με εμάς, αλλά και να ξαναχτίσουμε γέφυρες με συμπολίτες μας που ένιωσαν αποκομμένοι.

Τηρώντας τις δύο αυτές συνθήκες θα μπορέσουμε να καταστούμε ελκυστικοί τόσο στους ψηφοφόρους μας, όσο και στους πιθανούς υποστηρικτές μας. Θα γίνουμε ξανά πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στην κυπριακή κοινωνία μεγαλώνοντας τη λίμνη μας, κι όχι απλά κολυμπώντας στα νερά της.

Προσωπικά, φιλοδοξώ να συνδράμω ώστε να ανανεώνουμε το συμβόλαιο μαζί με τους παλιούς ψηφοφόρους μας, να υπογράψουμε καινούριο με τους νέους και να προσεγγίσουμε τον κόσμο που παλεύει έντιμα, κόντρα στις δύσκολες συνθήκες, για την ατομική, οικογενειακή και συλλογική προκοπή.

Ως βουλευτής, ως μάχιμη δικηγόρος και ως ενεργή πολίτης με κοινωνική δράση θέτω στην υπηρεσία του κόμματος και της νέας Προέδρου όλες μου τις δυνάμεις για να κάνουμε ξανά τον ΔΗΣΥ πρωταγωνιστή.

Προσέρχομαι στις εσωκομματικές εκλογές με ταπεινότητα και όρεξη για δουλειά ώστε ο Συναγερμός να συνεχίσει να παρέχει λύσεις για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Και θα παλέψω ώστε ο Δημοκρατικός Συναγερμός να εκφράσει όλους εκείνους τους συμπολίτες μας που νιώθουν ότι δεν ακούγονται.

Η πορεία του ΔΗΣΥ προς το μέλλον έχει ήδη αρχίσει. Αυτό το ταξίδι θα το κάνουμε ενωμένοι, μονιασμένοι και ισχυροί.

Φωτεινή Τσιρίδου
Βουλευτής ΔΗΣΥ-Δικηγόρος
Υποψήφια Αντιπρόεδρος ΔΗΣΥ

Facebook
Twitter
LinkedIn