Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Διάλογος Γυναικών»

Μεγαλη χαρά και ικανοποίηση να ανοίξω τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Διάλογος Γυναικών» που οργάνωσαν με τόσο πάθος οι αγαπημένες μου φιλες Marina Moustra και Marie Georgiou Pieride 

Δυο γυναίκες που ζωγραφίζουν άλλες γυναίκες, δύο γυναίκες που ζωγραφίζουν για τις γυναίκες. Δύο γυναίκες που αποτυπώνουν το σύγχρονο πρόσωπο της γυναίκας. 

Και αυτό μας αφορά όλους. Άντρες και γυναίκες. 

Τα πορτραίτα που είδαμε γύρω μας στην έκθεση αντικατοπτρίζουν γυναίκες από διάφορες εθνικότητες, γυναίκες με διαφορετικά στιλ η καθεμία, γυναίκες με ξεχωριστές ιστορίες. Γυναίκες με στοιχεία που κάνουν την καθεμιά από αυτές μοναδική. Κι αυτό είναι και η γοητεία της ζωής: η διαφορετικότητα! 

Τα έργα της έκθεσης άγγιξαν τον ψυχισμό μας, κινητοποιήσαν τον συναισθηματικό μας κόσμο και μας έκαναν να σκεφτούμε πιο ολιστικά και να θέλουμε να γίνουμε πιο επιδραστικοί. Αυτό είναι και το νόημα της Τέχνης: να μας προβληματίζει και να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Ειδικά σε περιόδους κρίσεων όπως αυτές που ζούμε τα τελευταία χρόνια, η Τέχνη αποτελεί διέξοδο. Διέξοδο από τη μοναξιά την πανδημίας, διέξοδο από τη φρίκη του πολέμου. 

Υπό αυτή την έννοια, Μαρίνα και Μαρία, ως βουλευτής αυτής της πόλης θέλω να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ γιατί προσφέρετε στη Λεμεσό, αλλά και σε όλη την Κύπρο, μια διέξοδο και μια αχτίδα ελπίδας. Η Λεμεσός και η Κύπρος έχουν ανάγκη τέτοιες πρωτοβουλίες. 

Facebook
Twitter
LinkedIn