ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΣΙΡΙΔΟΥ: Δικαίωμα… στο όνειρο κάθε παιδιού να παίξει μπάλα! (Διαβάστε για την σπουδαία πρωτοβουλία)

Με απόφαση της ΚΟΠ, η 11η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta είναι αφιερωμένη στο μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη σημασία της προληπτικής παιδιατρικής «Με γνώμονα το παιδί, για ένα καλύτερο αύριο».

Με αφορμή αυτό το σημαντικό γεγονός η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής Φωτεινή Τσιρίδου, με δηλώσεις που έκανε χθες πριν τον αγώνα ΑΕΛ-Ανόρθωση στο Τσίρειο ανακοίνωσε την έναρξη ενός ποδοσφαιρικού προγράμματος για παιδιά που λόγω οικονομικών δυσκολιών δεν έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια ευκαιρία.

Μια πρωτοβουλία-ενέργεια αξιέπαινη για την οποία αξίζει χωρίς αμφιβολία ιδιαίτερης αναφοράς. Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του ΚΠΠ επισήμανε ότι ο Σύνδεσμος στηρίζει οικονομικά και ηθικά το Κέντρο έτσι ώστε μπορεί να προσφέρει απρόσκοπτα τα ανιχνευτικά προγράμματα εγκύων και νεογνών σε όλο τον κόσμο της Κύπρου δωρεάν.

«Σε αυτόν τον αγώνα έχουμε συμπαίκτη μας την ΚΟΠ την οποία ευχαριστούμε για την στήριξή του. Με την ευκαιρία αυτή να πω ότι οι δρόμοι του κέντρου και του αθλητισμού στο σύνολο του είναι παράλληλοι και ο λόγος είναι απλός: αθλητισμός και πρόληψη πάνε μαζί», ανέφερε η κ. Τσιρίδου η οποία στη συνέχεια εξήγγειλε την έναρξη του ποδόσφαιρού προγράμματος για τα παιδιά.

«Σήμερα αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στον πιο κατάλληλο χώρο και στον πιο κατάλληλο χρόνο να ανακοινώσω ένα ποδοσφαιρικό πρόγραμμα για παιδιά ηλικίας 5 με 13 χρόνων τα οποία λόγω οικονομικών θεμάτων δεν έχουν πρόσβαση σε μια τέτοια ευκαιρία, προπόνηση σε ακαδημία ποδοσφαίρου σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις με πτυχιούχους προπονητές. Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλα τα παιδιά κι εμείς θέλουμε να τους το δώσουμε. Νιώθω πολύ περήφανη για αυτή την πρωτοβουλία γιατί με αυτή πετυχαίνουμε τρεις πολύ σπουδαίους σκοπούς.

-Αθλητισμός σημαίνει πρόληψη

-Με αυτό τον τρόπο Στηρίζουμε και τον ψυχικό κόσμο των παιδιών αυτών

-Θέτουμε τα θεμέλια για τους μελλοντικούς παίκτες

Ως ΚΠΠ με τη δική σας στήριξη υποσχόμαστε ότι θα σκοράρουμε πολλά γκολ ακόμα».

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καλέστε στο τηλέφωνο 99300256

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn