Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα εργαστήρια «Ήρωες σε τροχιά νοοτροπίας ανάπτυξης»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά εργαστήρια “Ήρωες σε τροχιά νοοτροπίας ανάπτυξης” που διοργάνωσε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Αμερίκος Αργυρίου

  • Μεγάλη συμμετοχή από γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά

Με έντονο ενδιαφέρον και μεγάλο ποσοστό συμμετοχής ολοκληρώθηκαν τα διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ψυχικής Ενδυνάμωσης για Παιδιά, Γονείς και Εκπαιδευτικούς που διοργάνωσε το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής Αμερίκος Αργυρίου σε συνεργασία με τον “Μικρό Οδυσσέα” και το πρόγραμμα “Πλανήτης Π”.

Οι ομιλήτριες Αγγελική Χαλκιοπούλου (Παιδαγωγός), Γεωργία Σολωμού (Εκπαιδευτικός) και Μύρια Μουρίδου-Μαραγκού (Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια) της εκπαιδευτικής πλατφόρμας “Μικρός Οδυσσέας” και σε ζωντανή παρέμβαση της Μαρίνας Γιώτη, συγγραφέα και εικονογράφο παιδικών βιβλίων, έδωσαν σημαντικά μηνύματα και προσέφεραν σε μικρούς και μεγάλους γνώση και τρόπους ψυχικής ενδυνάμωσης.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλοι του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, κα Φωτεινή Τσιρίδου, που συντόνιζε τα εργαστήρια μεταξύ άλλων είπε: “Ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική είναι ορόσημο για μας, αφού εν μέσω πανδημίας, η προσφορά μας στην κοινωνία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα και βαρύτητα. Σε αυτό το πλαίσιο, ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσουμε ακόμη περισσότερο κόσμο μέσα από τις δράσεις του Μήνα, να μας γνωρίσουν ακόμη κι όσοι δε μας γνωρίζουν και να έρθουν ακόμη πιο κοντά μας όσοι ήδη έχουν χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες μας.

Παράλληλα, μέσα από τον Μήνα Προληπτικής Παιδιατρικής τονίζουμε την ανάγκη να θεσμοποιηθεί  από το κράτος η πρόσβαση στα προγράμματα του Κέντρου. Τα προγράμματα για την πρόληψη πρέπει να βρίσκονται στο πρώτο πλάνο οποιασδήποτε στρατηγικής υγείας. Μόνο έτσι θα πετύχουμε το μέγιστο επίπεδο υγείας του γενικού πληθυσμού. Χρειάζεται ολοκληρωμένος σχεδιασμός εθνικής πολιτικής δημόσιας υγείας.”

Πηγή: philenews

 

Facebook
Twitter
LinkedIn