Φωτεινή Τσιρίδου: Ο εθελοντισμός χρειάζεται πάντα να έχει δυνατή φωνή στη βουλή, για να είναι αρωγός της πολιτείας

Μέσα από τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία ο καθένας συμβάλλει στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αποκτά εμπειρίες, γνωρίζει ανθρώπους, αισθάνεται χρήσιμος και μοιράζεται, αναφέρει σε τοποθέτησή της στη «Λ», η υποψήφια βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λεμεσού, Φωτεινή Τσιρίδου.

Σε αυτή την τόσο κρίσιμη εποχή για όλους, η προσφορά στον συνάνθρωπο, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία. Σε τέτοιες στιγμές αντιλαμβάνεσαι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από «όλοι για ένα και ένας για όλους».


Η ανάμειξή μου με το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής ήταν μονόδρομος εφόσον είχα την τιμή να γνωρίσω το έργο του από παιδί. Αποκτώντας τα δικά μου παιδιά η επιθυμία μου να βοηθήσω και να προσφέρω, ιδιαίτερα στον τομέα της πρόληψης, ήταν μονόδρομος και αυτονόητη επιλογή. Έτσι λοιπόν, εδώ και πολλά χρόνια, είμαι πρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής, ο οποίος είναι ο οικονομικός πνεύμονας του Κέντρου.


Μέσα από την ενασχόλησή μου με το Κέντρο γνωρίζω από πρώτο χέρι πόσο πολύτιμο είναι το έργο του για τη χώρα, αλλά και τη σημασία του εθελοντισμού και της προσφοράς σε όλους τους τομείς.


Ο εθελοντισμός είναι η τρανταχτή απόδειξη ότι αν κάποιος νοιάζεται για τον τόπο του και έχει διάθεση να προσφέρει αυθεντικά, τότε μπορεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ουσιαστικό και να κάνει τη ζωή μας καλύτερη. Ο εθελοντισμός είναι παράδειγμα προς μίμηση. Η πολιτεία πρέπει να ενθαρρύνει τον εθελοντισμό, όχι όμως να νοθεύει την ανιδιοτέλειά του. Χρειαζόμαστε κίνητρα για περισσότερο εθελοντισμό που να βασίζονται στο ειλικρινές νοιάξιμο και όχι στην ανταπόδοση και την εξαργύρωση. Γινόμαστε ενεργοί και αλληλέγγυοι πολίτες γιατί το νιώθουμε, όχι γιατί θα κερδίσουμε κάτι υλικό.


Οι αρχές του εθελοντισμού και οι τρόποι εφαρμογής του πρέπει να διδάσκονται στα σχολεία. Δράσεις εθελοντισμού πρέπει να γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής, ώστε να γίνει βίωμα και αυτονόητη επιλογή για τη νέα γενιά της Κύπρου.
Όλες οι δράσεις κοινωνικής προσφοράς μου προσφέρουν μεγάλη ικανοποίηση. Μέσω του εθελοντισμού και της προσφοράς καταξιώνεται η ίδια η ανθρώπινη ύπαρξη. Αυτό γιατί αναδεικνύεται η ουσιαστική πτυχή του ανθρώπου που είναι η ανθρωπιστική συνείδηση. Ο άνθρωπος δείχνει τον υπέρτατο σεβασμό στην αξία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς αυτή να τη συσχετίζει με καμία μορφή σκοπιμότητας. Μέσα από τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία ο καθένας συμβάλλει στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, αποκτά εμπειρίες, γνωρίζει ανθρώπους, αισθάνεται χρήσιμος, μοιράζεται. 

Κάθε πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης είναι μία ουσιαστική μορφή δημοκρατικής κοινωνίας. Ο εθελοντισμός χρειάζεται πάντα να έχει δυνατή φωνή στη βουλή, για να είναι αρωγός της πολιτείας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn