Φωτεινή Τσιρίδου: Το ΤΕΠΑΚ οφείλει να ηγηθεί, ώστε να συμβολίζει το νέο πρόσωπο της Κύπρου

Για ένα εξαιρετικό πανεπιστήμιο, με δυνατή προοπτική που έχει λειτουργήσει ως παράδειγμα αμοιβαίας επωφελούς ανάπτυξης για τη Λεμεσό, έκανε λόγο η υποψήφια βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λεμεσού Φωτεινή Τσιρίδου.

Παράλληλα, σημείωσε πως το ΤΕΠΑΚ αποτελεί πόλο έλξης για φοιτητές απ’ όλη την Κύπρο, ενώ αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την πόλη μας, αλλά και την περιφέρεια γενικότερα. «Έδειξε στην πράξη, πώς η Λεμεσός μπορεί να γίνει φάρος γνώσης για το νησί και δυναμικό κύτταρο που γεννά νέες ιδέες. Έδωσε νέα ώθηση στην τοπική οικονομία και ζωντάνεψε γειτονιές», είπε χαρακτηριστικά.

Η συνεντευξιαζόμενη πιστεύει πως το εκπαιδευτικό ίδρυμα, πρέπει να επανεξετάσει τον ρόλο του, τόσο σε σχέση με τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στην Κύπρο (κρατικά και ιδιωτικά), όσο και σε σχέση με την ίδια τη Λεμεσό και τους κατοίκους της. «Πρέπει να συμβολίζει τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αξιοκρατία και την ορθή λειτουργία», δήλωσε.

Σχετικά με τα περιθώρια βελτίωσης, η κα Τσιρίδου τόνισε πως το ΤΕΠΑΚ οφείλει να ηγηθεί ώστε να συμβολίζει το νέο πρόσωπο της Κύπρου. «Να γίνει πιο εξωστρεφές, να αναδείξει τα επιτεύγματα και τις προοπτικές του, να βελτιώσει τους τομείς στους οποίους ενδεχομένως πάσχει και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για την ίδια τη Λεμεσό», εξήγησε.

«Από την άλλη πλευρά, πρέπει κι εμείς οι πολίτες να κάνουμε βήματα προς το μέρος του. Να το αγκαλιάσουμε ακόμη περισσότερο και να το στηρίξουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Να συνεχίσουμε να έχουμε υψηλές απαιτήσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητά του και να ζητούμε απαντήσεις στα ερωτήματα που κατά καιρούς προκύπτουν», επισήμανε.

Όσον αφορά την εμπλοκή της ίδιας με το ΤΕΠΑΚ, αναφέρει πως ως συντονίστρια της Ομάδας Παραγωγής Πολιτικής του ΔΗΣΥ για του Δημόσιους Οργανισμούς, πρόκειται να έχει επαφές με τους αρμόδιους φορείς του, ώστε να εξετάσουν τα ζητήματα που υπάρχουν και να εξευρεθούν λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του ιδρύματος. «Βασικός μας στόχος είναι η λειτουργία του ΤΕΠΑΚ να βασίζεται στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται ανά τον κόσμο. Με αυτόν τον τρόπο, το ΤΕΠΑΚ θα γίνει πόλος έλξης για φοιτητές και ακαδημαϊκούς, θα αυξήσει τις επιδόσεις του και τη φήμη του και θα πολλαπλασιάσει τα οφέλη προς τους Λεμεσιανούς», είπε ολοκληρώνοντας την συνέντευξή της.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn