Με την πρόταση νομου που κατέθεσα κάνουμε μια αρχή ετσι ώστε η Κύπρος να κάνει ένα βήμα προς την εναρμόνισή της με τις διεθνείς πρακτικές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσον αφορά τους προγεννητικούς και νεογνικούς ελέγχους

Με την πρόταση νομου που κατέθεσα κάνουμε μια αρχή ετσι ώστε η Κύπρος να κάνει ένα βήμα προς την εναρμόνισή της με τις διεθνείς πρακτικές και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσον αφορά τους προγεννητικούς και νεογνικούς ελέγχους. Με τη νομοθεσία που προτείνω η χώρα μας βαδίζει ολοταχώς στη θέσπιση ενός πλαισίου που ρυθμίζει τον τρόπο λειτουργίας και ελέγχου των ελέγχων σε βρέφη και έγκυες γυναίκες.

Εδώ και 35 χρόνια, σχεδόν μισό εκατομμύριο μωρά και σχεδόν 270.000 έγκυες γυναίκες έχουν εξεταστεί μέσα από το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής.

Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε ένα εθνικό νομικό πλαίσιο για την καλύτερη λειτουργία του πιο σημαντικού ελέγχου: της υγείας των παιδιών μας.

Τώρα που το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε ακόμη οχτώ νοσήματα, το θεσμικό πλαίσιο είναι πιο απαραίτητο από ποτέ αλλα και η στήριξη σε αυτό επιτακτική.

Facebook
Twitter
LinkedIn