Στα βραβεία που δίνονται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που κάνουν τη βράβευση ξεχωριστή

Περισσότερο από την ίδια τη διάκριση σημασία έχει να ακουστεί η ιστορία πίσω από το κάθε βραβείο. Ακούστε λοιπόν την ιστορία του Πέτρου Στυλιανού, του ανθρώπου που είχα την τιμή να βραβεύσω στα Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2023.

Ο Πέτρος είναι ποδηλάτης. Αυτό που τον κάνει ξεχωριστό δεν είναι το ότι βγήκε νικητής μετά την τεράστια μάχη του με τον καρκίνο. Είναι ότι έβαλε στόχο ζωής να κάνει ποδηλασία στην Ευρώπη, στην προσπάθειά του να στείλει μήνυμα σε όλους όσοι δίνουν τη δική τους μάχη, να μην το βάζουν κάτω. Το έκανε ήδη σε Κύπρο και Ελλάδα. Ο Πέτρος έχει βάλει, επίσης, στόχο να μαζέψει χρήματα για τη δημιουργία ενός ογκολογικού κέντρου στην Πάφο.

Χθες το βράδυ, την ώρα που του έδινα το βραβείο, θυμήθηκα ότι οι γιατροί του είχαν πει ότι έχει 10% πιθανότητες να κερδίσει τον καρκίνο. Και 90% να χάσει. Κι όμως αυτός διεκδίκησε τη μοίρα του. Και κέρδισε τη ζωή του.

Το βραβείο Lifetime Achievement στη μνήμη του Χρίστου Ιακωβίδη έχει νέο κάτοχο από χθες. Και εγώ έναν άνθρωπο να θαυμάζω.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές! SPP Media Events και H Καθημερινή Κύπρου.

Facebook
Twitter
LinkedIn