Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος διοργάνωσε χθες ένα πολύ σημαντικό συνέδριο με θέμα «Το δικηγορικό επαγγελματικό απόρρητο υπό την Ευρωπαϊκή Νομολογία»

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος διοργάνωσε χθες ένα πολύ σημαντικό συνέδριο με θέμα «Το δικηγορικό επαγγελματικό απόρρητο υπό την Ευρωπαϊκή Νομολογία», έτσι ώστε να ενημερώσει με τον πιο έγκυρο τρόπο για τη σημασία της ανεξαρτησίας του δικηγορικού επαγγέλματος που αποτελεί βασικό συστατικό ενός καλά λειτουργούντος συστήματος δικαιοσύνης και θεμέλιο λίθο μιας δημοκρατικής κοινωνίας που βασίζεται στο κράτος δικαίου. Πιέσεις για την υποτίμηση της ανεξαρτησίας του νομικού επαγγέλματος δεν είναι μόνο ζήτημα ενδιαφέροντος δικηγόρων και δικαστών, αλλά αφορά όλους τους πολίτες κάθε δημοκρατικής κοινωνίας. Το επαγγελματικό απόρρητο και η ανεξαρτησία του λειτουργήματος είναι βασική προϋπόθεση για τη δίκαιη και ίση προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για την ανάπτυξη μιας υγιούς οικονομίας και για τη διευκόλυνση της πολιτικής σταθερότητας.

Οι ομιλητές της Ημερίδας αποτελούν τους πρωταγωνιστές των νομικών αγώνων για το θέμα αυτό ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ήταν για μένα ιδιαίτερη τιμή να συντονίσω και να παρέμβω, όχι μόνο ως δικηγόρος και νομικός αλλά και ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αν. πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Facebook
Twitter
LinkedIn