Ομιλία στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου για την ψήφιση του ετήσιου προϋπολογισμού

Η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Από τη μία έχουμε αφήσει πίσω την πανδημία και τις επιπτώσεις της. Πολέμους σε ευρωπαϊκά εδάφη και ενεργειακές κρίσεις. Έχουμε, όμως, μπροστά μας μια διαρκή απειλή – ο πληθωρισμός απειλεί την κοινωνική συνοχή όπως το έκανε και σε περασμένες δεκαετίες παντού στον κόσμο.
Είναι καθήκον μας ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού να αναδείξουμε τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και να προωθήσουμε λύσεις που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη, δίκαιη, και ευημερούσα κοινωνία. Να παράσχουμε υποστήριξη στην οικονομία με έμφαση στη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον υψηλό ρυθμό ανόδου των τιμών. Να δυναμώσουμε την οικονομία μας και να δημιουργήσουμε ποιοτικές θέσεις εργασίας και βιώσιμους επαγγελματικούς κλάδους. Να δημιουργήσουμε κοινωνικές πολιτικές που να κάνουν την Κύπρο πρότυπο σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Όχι να μοιράζουμε διορισμούς και επιδόματα και ξεπαγώματα θέσεων στο Δημόσιο χωρίς έλεγχο κλείνοντας στο μάτι σε τακτικές του παρελθόντος που τόσο μας πόνεσαν.
Είναι, λοιπόν, αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Στην ομιλία μου για τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2024 επικεντρώθηκα σε καίριους τομείς που αφορούν τη ζωή των πολιτών μας και είναι οι τομείς στους οποίους εκπροσωπώ τον ΔΗΣΥ στις αρμόδιες επιτροπές.
Οι πολίτες έχουν ανάγκη από αίσθημα σταθερότητας. Οι υψηλοί τόνοι δεν αποτελούν συνταγή επιτυχίας, αντίθετα είναι ο σίγουρος δρόμος προς την απαξίωση του πολιτικού συστήματος και της παραμονής της χώρας σε στάσιμα νερά. Γι’ αυτό και υπερψηφίζουμε τον προϋπολογισμό, με τη σημείωση ότι ελπίζω να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις του κόμματος που εκπροσωπώ και την επιφύλαξη για τα όσα θα κάνει η κυβέρνηση στο πεδίο της υλοποίησης των όσων υπόσχεται. Δεν δίνουμε απλώς λευκή επιταγή.
Η έγνοια μας είναι ότι ο κίνδυνος εκτροπής είναι εδώ και παραμονεύει. Ας μην πορευόμαστε αποσπασματικά. Εμείς αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο τις παγίδες και προειδοποιούμε την κυβέρνηση για τους κινδύνους: να προσέξει τα ταμεία, να μην παίξει με την τύχη της χώρας μας. Και ας προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση όλα αυτά που υποσχέθηκε για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Facebook
Twitter
LinkedIn