Τη βδομάδα που μας πέρασε μίλησα στη Βουλή για όσα πρέπει να γίνουν σε σχέση με την τρίτη ηλικία.

H κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει περισσότερη προτεραιότητα στα θέματα αυτά και εμείς ως ΔΗΣΥ μελετούμε και επανερχόμαστε με προτάσεις.

Εξετάσαμε την περασμένη Τρίτη στην Επιτροπή Εργασίας θέματα και προβλήματα που αφορούν την τρίτη ηλικία. Διαπιστώνουμε ότι όντως χρειάζεται να ενδιατρίψουμε άμεσα σε ορισμένα από αυτά καθότι, για μας στον Δημοκρατικός Συναγερμός, πιστεύουμε απόλυτα στη συμπεριληπτική κοινωνία, όπου ουδείς μπορεί να προαποκλείεται.

Συγκεκριμένα θέματα που έθιξαν οι οργανώσεις των ηλικιωμένων μας και που πιστεύουμε ότι χρήζουν άμεσου χειρισμού είναι τα εξής:

1. Το αυξημένο κόστος ασφαλιστικής κάλυψης για οχήματα
2. ⁠ο αποκλεισμός από ορισμένες βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες
3. ⁠η εφαρμογή του συστήματος τηλεειδοποιησης «κόκκινο κουμπί» καθυστερεί απαράδεχτα και αδικαιολόγητα. Το υφυπουργείο κοινωνικής πρόνοιας δεν είχε καμία απολύτως ενημέρωση για εξελίξεις στο θέμα παρα τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις εδω και ένα χρόνο.
4. ⁠το ζήτημα της αύξησης του 5% στο επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου που ανακοινώθηκε που για τους περισσότερους ήταν αύξηση από 3 έως 11 ευρώ που σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε σήμερα δεν ήταν πραγματική αύξηση.

Θα μελετήσουμε σε βάθος όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα της τρίτης ηλικίας όπως καταγράφονται στη σχετική έκθεση μετά τη Σύνοδο της Βουλής των Γερόντων και θα επανέλθουμε.

Facebook
Twitter
LinkedIn