Ιδιαίτερη πάντοτε η τιμή να εκφωνεί κανείς επιμνημόσυνο λόγο για ήρωες σε μια κοινότητα όπως τη Φασούλα, με τη μεγάλη προσφορά σε όλους τους αγώνες του λαού μας για την ελευθερία, την ιστορία και την αξιοπρέπειά του

Γιαννάκης Αεροπόρος και Βάνιος Σπανιάς, δυο ήρωες Αστυνομικοί, σπίθες που σημάδεψαν την Ιστορία σε δυο διαφορετικές περιόδους. Στην Τουρκανταρσία του 1963 και στην Τουρκική εισβολή του 1974 αντίστοιχα, τα δυο παλικάρια επέλεξαν να θυσιάσουν τα όνειρα της νιότης τους, να αποχωριστούν για πάντα τους αγαπημένους τους και να ακυρώσουν την επίγεια ζωή τους μήπως και σταματήσει να αιμορραγεί τούτη η ματωμένη γη και μπορέσει να έρθει η άνοιξη.

Όσα μνημόσυνα κι αν τελέσουμε, όσα ποιήματα κι αν διαβάσουμε για να εξυμνήσουμε τον αγώνα και τη θυσία τους, οι ψυχές τους θα αναπαυθούν μόνο αν συνεχίσουμε με το δικό τους παράδειγμα κι αν πετύχουμε τελικά τον αγώνα για την ελευθερία και τη δικαίωση.

Βασικός στόχος μας στην παρούσα φάση δεν μπορεί να είναι άλλος από το σπάσιμο του αδιεξόδου και η ουσιαστική πρόοδος για μια παραγωγική διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Η επανέναρξη συνομιλιών και η μη επιδείνωση των σχέσεων είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Αυτή θα είναι η ιστορική δικαίωση για τους ήρωές μας!

 

Facebook
Twitter
LinkedIn