NEWSLETTER

Ιούνιος 2021 - Ιούνιος 2022

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ως Επιτροπή Νομικών, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Βουλής των Αντιπροσώπων εξετάσαμε αρκετά πολύ σημαντικά νομοσχέδια και προτάσεις νόμου. Μεταξύ αυτών τα οποία κρίνονται ως άκρως σημαντικά για τη μετεξέλιξη, αναμόρφωση, αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της δικαιοσύνης και κατ’επέκταση του κράτους και προς όφελος της κοινωνίας είναι και οι ακόλουθες 4 μεταρρυθμίσεις:

Προϋπολογισμός 2022 – Ομιλία στο Κοινοβούλιο
Κύπρος – Το αύριο: Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Αυταπάγγελτη έρευνα για τα ναρκωτικά

Μέλος Επιτροπής
Συντονίστρια Επιτροπής ΔΗΣΥ

Η μεταφορά της Αρχής Λιμένων Κύπρου στη Λεμεσό ήταν ένα από τα βασικά προεκλογικά αιτήματα. Τώρα γίνεται πράξη.

Ένα βήμα πιο κοντά στη μεταφορά της Αρχής Λιμένων Κύπρου από τη Λευκωσία στη Λεμεσό! Μετά από συνάντηση που είχα με τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο και τον Υφυπουργό Ναυτιλίας, κ. Βασίλη Δημητριάδη, συμφωνήσαμε ότι η έδρα της ΑΛΚ πρέπει να μεταφερθεί στη Λεμεσό.

Μέλος Επιτροπής

Η επέκταση άδειας και επιδόματος μητρότητας είναι πραγματικότητα. Με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε επεκτείνεται η άδεια μητρότητας, ενδυναμώνουμε τον ρόλο της μητέρας και δίνουμε επιπλέον εφόδια ώστε να πετύχει την εξισορρόπηση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.

Μέλος Επιτροπής

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν, είναι και θα είναι κοινωνικό ζήτημα. Γι’ αυτό και η πολιτική έχει χρέος να τα προστατεύει και να τα προωθεί με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο, με κάθε κόστος

Συμμετοχή στο IDAHOTForum 2022

Ήταν με μεγάλη χαρά που παρευρέθηκα στο #IDAHOTForum2022, τη σημαντικότερη εκδήλωση που διοργανώνεται σε Ευρωπαϊκά Κυβερνητικό Επίπεδο από το European Network of LGBTI Governmental (EFPN) και συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας. Το φετινό Forum συνδιοργανώθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με την
υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

55 εκατομμύρια ευρώ είναι μόνο η αρχή – Διαταραχές αυτιστικού φάσματος

Δημιουργία νέων κατοικιών υποστηριζόμενης διαβίωσης, Λειτουργία νέου Κέντρου Οικογενειακής Παρέμβασης και Στήριξης για τον αυτισμό, Νέο Δίκτυο Υπηρεσιών Κοινωνικής Ενσωμάτωσης σκιαγραφούν μια στήριξη που ξεπερνά τα 55 εκατομμύρια ευρώ.

Συμμετοχή στη μεγάλη Οικογένεια μας, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Παιδιατρική Κλινική Νοσοκομείου Λεμεσού «Αμερίκος Αργυρίου»

Η παιδιατρική κλινική επέστρεψε μετά από δυο χρόνια στον θάλαμο της στον 4ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου. Όμως δεν μείναμε εκεί. Αναλάβαμε κοινή πρωτοβουλία με τον Δρ.Αργύρη Αργυρίου για την πλήρη ανακαίνιση της Παιδιατρικής Κλινικής «Αμερίκος Αργυρίου» έτσι ώστε να κάνουμε τη νοσηλεία των μικρών ασθενών, αλλά και των συνοδών τους όσο πιο ομαλή και ευχάριστη γίνεται.

Ένα μεγάλο συγχαρητήρια στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το ψηλό επίπεδο υπηρεσιών που προσφέρουν ακούραστα παρόλες τις αντιξοότητες που προκλήθηκαν λόγω της υγειονομικής κρίσης. Ενώνουμε δυνάμεις και κάνουμε τα λόγια πράξεις με γνώμονα το παιδί για ένα καλύτερο αύριο.

Επειδή τα παιδιά είναι το παν!

Ο Νοέμβριος είναι ο Μήνας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Προληπτική Παιδιατρική. Μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων στείλαμε τα μηνύματα της σημασίας της Παιδιατρικής Πρόληψης σε όλη την Κύπρο.

Εθελοντές, Οργανώσεις, Φορείς, ΜΚΟ – «Δεν είναι θέμα χρόνου αλλά καρδιάς και αγάπης»

Πιστεύουμε στον Εθελοντισμό. Διότι ο Εθελοντισμός δεν είναι θέμα χρόνου αλλά καρδιάς, αγάπης και προσφοράς. Συναντήσεις με πάνω από 30 εθελοντικές οργανώσεις, φορείς και ΜΚΟ, ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και ιδεών. Οι συναντήσεις αυτές έδειξαν ότι το κίνημα των ενεργών πολιτών στην Κύπρο είναι εδώ και μας χρειάζεται. Κάποιες φορές κάτι που σε εμάς φαίνεται απλό, για τις εθελοντικές οργανώσεις είναι εξαιρετικά σημαντικό. Και για την κοινωνία απαραίτητο. Πρόκειται για μια επένδυση για μια καλύτερη κοινωνία.

Δημιουργία Μουσείου Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας της Κύπρου με τη δωρεά της συλλογής του Τσιρίδειου Ιδρύματος – Περιοδεία σε 10 Κοινότητες

Αυτό που λέγαμε προεκλογικά, αρχίζει σιγά-σιγά να παίρνει σάρκα και οστά: Το Τσιρίδειον Ίδρυμα είναι έτοιμο να δωρίσει τη σπάνια συλλογή του ορυκτών και απολιθωμάτων ώστε να αποκτήσει η Λεμεσός το πρώτο Μουσείο Παγκόσμιας Φυσικής Ιστορίας στη χώρα. Με τις επισκέψεις μας καθ’όλη τη διάρκεια του Αυγούστου ολοκληρώσαμε τις επί τόπου επισκέψεις στις κοινότητες που επέδειξαν μέχρι σήμερα ενδιαφέρον να φιλοξενήσουν το παγκόσμιας εμβέλειας Μουσείο.

Όταν αρχίσαμε να σχεδιάζουμε το πολιτικό μας γραφείο, δώσαμε προτεραιότητα σε ένα πράγμα: να γίνει ένα κύτταρο πολιτικής και κοινωνικής συζήτησης. Στον νέο μας χώρο παράγουμε πολιτική συζητώντας όσα μας απασχολούν και βρίσκουμε βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της κοινωνίας μας.

Ρήγα Φεραίου 2, Γραφείο 206
Limassol Center Court, 3095 Λεμεσός
+357 25 532220
+357 25 532221
info@fotinitsiridou.com

“Στόχος μου να πολιτευτώ κάνοντας πράξεις τα όσα διακηρύττουμε για το ευρύτερο καλό.”

Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε στο email σας νέα άρθρα και πολύτιμη ενημέρωση.

Κάνοντας κλικ στην Υποβολή συμφωνώ στην πολιτική απορρήτου.